barslecht - het weblog

Heeren en elimineren

Door Mao rond 21-03-2006 22:38:07

Ongeziene hulde aan Loekasjenko, die als een laatste der Mohikanen in Europa, de durende kritiek en kwaadsprekende vijanden trotseert. Ooit was hij een communist voor democratie en dat is hij gebleven ook, de rakker. Een dictator, welicht, allicht zonder de negatieve connotatie die dit begrip in de jaren heeft vergaard. Nee, hij was, is en zal een leider van formaat blijven, die met ijzeren doch rechtvaardige vuist zijn volk weet te leiden, met beiden de lange als de korte klinkercombinatie. Terecht noemen de Wit-Ruslanders hem ‘de snor’, want die heeft ‘ie. En wat heeft Loekie nog meer in ‘t vet? Tegen alle verwachting in heeft hij ook nog eens 83 procent van de stemmen behaald, weliswaar na een beetje bukken en buigen, maar wie is daar tegenwoordig nog vies van. Hij niet heur! Een beetje fraude en intimidatie, ach, zo houd meneer het volk toch scherp; en met gestagneerde rechterarm vecht hij voor democratie en ach ja, af en toe een tegenstander in de bak gooien of ongemerkt laten verdwijnen, waar maakt het Westen zich in hemelsnaam zo druk om? Die Loekasjenko dopt echt wel zijn eigen bonen hoor. Daar heeft hij geen gezeik voor nodig.

Copyright © 2004-2010 barslecht. Alle rechten voorbehouden. Dat en je moeder is kut.