barslecht - het weblog

Demonstreren is lauw

Door Mao rond 23-03-2006 20:09:52

Demonstreren tegen oorlog is een bekend en geliefd fenomeen. Altijd een evenement om naar uit te kijken. Ook afgelopen weekend weer werd er collectief verbroederd en samenhorig noodzakelijk kwaad geschald. Target: bolwerk war on terrorism, met als kop van jut de immer onvolprezen G.W. Bush. Natuurlijk is dat hardstikke lachen, gieren, brullen, dat demonstreren. Lekker ongezien relletje trappen, fikkie likken en een blik leuzen opentrekken waar Jules de la Tourette nog pap van lust. Die gekke baarden daar ver weg zijn namelijk helemaal geen terroristen, met verderf en terrorisme als geesteskinderen. Dat is die maffe Bush zelf, joh. De oorlog woed bij wijze van spreken al drie jaar en het moet zeg maar zo’n duizend dagen lang becolumnt worden in alle kranten van de wereld, maar dan heb je ook een demonstratie hoor. Daar ben ik verder heel eerlijk in. Ja, het heeft weliswaar even geduurd voordat de storm op gang kwam, maar dan komt er ook ineens een tsunami aan ongeziene wereldverbeteraars over de vloer gespoeld waar zelfs de oorlogmagnaat him-very-self wit van wegtrekt. Wat een manifestatie kuch: de Dam trilde werkelijk op zijn grondvesten.

Als je dan toch gaat demonstreren, doe het dan goed, wat dus niet met twee vingers in je neus een beetje leip voor je uit zitten staren betekend. Daarbij is het hele idee krankjorum. Überhaubt ooit een demonstratie gezien waarna alle met munitie geoutilleerde uniformen collectief de wapens en de nazihelm neerlegden en het bijltje er, schijt aan conventies hebbende, bij neergooiden? Precies. Wil je dan zo nodig relschoppen, ga dan lekker bij de ETA. Zijn we in de gemeenteraden tenminste ook af van al die halfzachte, linkse communisten.

Copyright © 2004-2010 barslecht. Alle rechten voorbehouden. Dat en je moeder is kut.