barslecht - het weblog

Cartoons en de Balk

Door Mao rond 07-02-2006 13:35:01

Lui die ook maar iets van een positieve mening koesteren ten opzichte van de prenten die de Scando’s een tijdje geleden in hun kranten propten, worden ’s anderdaags maar wat vrijwillig afgeknalt. De Unilever-import vanuit Denemarken werd - zelfs na excuses - al langer geboycot door de relschoppers uit het oosten, en nu beginnen ze dus ook al ongezien met artillerie te zwaaien.

Ies nog niet alles! Ook Bhurka’s is goed verkopen, nawijl ze met rood en wit beklad, overheengelopen worden en daarna lekker in de hens. Niet echt anders dan normaal, zou die zeggen. Het is algemeen bekend dat de oostenaren vrij ongenuanceerd om kunnen gaan met meningsuiting: als er een religie is die zo onzeker oogt en daarom zo vijandig en lekker happerig, is het wel de Islam. Jam, even lekker ongezien generaliseren. Maagdje erbij? Of die op zijn? Als straks niet oppassen, Iran ook nog kernprogamma voortzetten. En dat al helemaal nie fraai ies. Die Midden Oosten straks boem doen.

Ies grappig.

De Balk is daarentegen altijd goed met prenten en satire geweest. Soms kiepert hij er een kruiwagen normen en waarden tegenaan - vooral als het over de Trix gaat of holmaat Alexander - maar over het algemeen vind hij alle zaken met prenten en krenten wel kies. “Niet zeuren, he, jongens!” Daar gaat de bruingelikte vinger weer. Anders komt Jan Alleman z’n grote broer wel even orde op zaken stellen.

Het kwalijke aan de zaak is dat het met dat Midden Oosten en de Islam altijd toch weer terugkomt bij de Joden. Het is lullig maar waar, maar altijd als MO (das nou lullig) zich op zijn pik getrapt voelt vanwege de religie, wordt de Europese religie maar weer eens en passent uit de kast getrokken: de Holocaust. Iraanse presidentmannetje deed al lekker holocaustje ontkennen, nu heel Midden Oosten kleurwedstrijd voor beste grap. Kan je lachen.

Geertje Wild had ook weer een mediadal, dus hij ook gelijk spotprentjes online en veertig doodsbedreigingen naar zijn hoofd.

Balkenende ies wel blij met opschudding, zolang zijn eigen driekleur maar niet in de hens gaat. Ies hij tenminste even niet op journaal.

Hou die vlaggen heel. Als wij niet te lui zijn houden we jullie op de hoogte.

Update: Eigenlijk zijn we allemaal Deens.

Upperdate: Rustig mannen. Spotten ies hoax, ies grappig!

Uppestdate: Ies niet grappig. Nederlander geraakt (met steentje)! Waar blijft die oorlog?

Copyright © 2004-2010 barslecht. Alle rechten voorbehouden. Dat en je moeder is kut.