barslecht - het weblog

Terug uit Kenia

Door Mao rond 02-01-2006 19:38:51

Kenia is zo’n land in Afrika, ja, dat ene continent. Als je links in Afrika die uitzaaiing hebt, je weet wel, dat gezwel; nou, daar ligt het dus niet. Nee, nee: Kenia is een warm land. Een tyfus warm land, want heel Afrika is tyfus warm en dus ook Kenia. Het is zo’n land van subtiele nuances (red: heerlijk, pleonasmen) in rijkdom en gelijkheid; van ongeziene bescheiden- en terughoudendheid van het overheersend plebs. Goedverzorgde straten en steden; betrouwbaarheid als veiligheid verzekerd. Kenia. Waar je rustig je broodtrommel annex handdoek op het zand flapt, want dat wordt gegarandeerd niet van het strand gelift. Het is zo’n land waar je liefdevol omarmt (red: ja, we houden ervan) wordt vanwege hartelijkheid en hulp; niet vanwege een tiet shillings in de portemonnee. Alles pole pole; Kenia is hakuna matata. “Dat soort dingen komen niet voor in Kenia joh,” aldus de plaatselijke strandneger.

En terwijl je verder dodijnt en mijmert in de zee zie je nog net even hoe twee ongezien gebleekte Swahili’s er met jouw houten souvenirs en onderbroek vandoor stuiven.

Copyright © 2004-2010 barslecht. Alle rechten voorbehouden. Dat en je moeder is kut.