barslecht - het weblog

Peter als Flinstone

Door Mao rond 11-01-2006 09:59:59

Het moet een hele schok zijn geweest voor onze minister president. Toen Jan Peter gisteren in zijn ochtendlamellen de trouw opensloeg vinden dat de Amerikanen perplex stonden van de Nederlandse besluitenloosheid. En dat terwijl het boegbeeld van de CDA toch juist staat voor daadkracht, orde en een strak regime! In Europa stond Peter al langer in zijn hemd, maar bij de Amerikanen dacht hij toch zijn voetvolgende kefpositie behouden te hebben. Daarom was het gisteren tijd voor ongeziene actie. Met geknepen gezicht en een strak kapsel meld onze premier pal achter de Afghanistan missie te staan. “Dat verwacht de internationale gemeenschap van ons!” preekt hij, met een vertwijfelde blik van daadkracht. Twee duimen van moeders Thona achter in de zaal.

Wat JP bedoeld is de VS. Niet volledig onbegrijpelijk. Eerder leidde het gekrakeel al tot een bedreiging van een vertrouweling van Bush dat dit economische consequenties zal hebben m.b.t. de handel met de VS. Later was het de regering zelf die in een interview met de VK verbijsterd was met het Nederlands getwijfel. Vraag is of je je wel zou moeten overgeven aan dergelijke onnozele chantage, maar voor JP was de keuze snel gemaakt. En dus stond onze premier te spartelen in de lucht van het onbekende, als een klassieke Fred Flinstone die van een rots rent, een moment in de lucht blijft hangen en doortrappelt met zijn voeten, omdat hij niet zag wat een ander al doorhad.

Update: Het ziet ernaar uit dat er afterall toch een crisis gaat komen. Het kabinet gaat de uitzending van militairen naar Afghanistan namelijk niet overleven, als het aan D66 ligt. En daar ligt het na veel draaikonten inderdaad aan, als ze tenminste nu wel bij hun standpunt gaan blijven. Balks vastberadenheid heeft weer eens veel impact gekent.

Upperdate: Ze blijven consistent daar bij D66. “We gaan naar Afghanistan,” is na ampel beraad collectief uit de bus gekomen. D66 zijn 66 Democraten die graag stennis schoppen en vervolgens erg belangrijke knopen doorhakken. Zo blijven zij ook weer belangrijk.

Uppestdate: Als we toch aan het draaikonten zijn. De kamer dreigt inmiddels de missie niet te steunen. Zijn er ook een paar wakker geworden. Ik noem: Bos, Verhagen. Wacht even, even opfrissen: Verhagen is van CDA. Wie had er ’s anderdaags ook weer zo’n mooie toespraak? Juistemmm! Ze zijn weer lekker aan het zagen in Den Haag. Hoezee voor de Neerlandsche politiek!

Copyright © 2004-2010 barslecht. Alle rechten voorbehouden. Dat en je moeder is kut.