barslecht - het weblog

Oostblokbuffer te sterk

Door Mao rond 13-10-2005 16:55:35

Gisteren natuurlijk net als heel Nederland Nederland gekeken. Natuurlijk natuurlijk, want iedereen – heel Nederland – kijkt uiteraard inmiddels Nederland, want Nederland is cool, immers: Nederland is naar het WK. En dus moet je wel Nederland kijken in je oranje onderbroek en juigen en springen: op hoop van zegen gingen alle pluche trekdrop en endotherme mutsjes in de verkoop.

Toch stonden die gasten gister wel weer even ongezien in hun hemd. Fluitconcertje erbij, rouwboeketje mee: een zielige aanfluiting. 0-0 tegen een of andere dimensie uit het Oosten: Massidonia ofzo. Nee, het was weer een echt Hollandsche spetter. Het was een schande voor een nummer 2 – ja mensen, wij – Nederland – zijn de nummer 2 van de wereld momenteel – om zo tegen zo’n setje mediaranders te tikken. Persie leek vanwege zijn eerdere beroepsdeformatie al zijn schopkracht kwijt – ik heb hem überhaupt nog nooit zien voetballen overigens – en van de Vaart stond als een juten zak reclame te maken voor St. Liduina. Het gehele elftal speelde eigenlijk als een natte pot soep in een klerenkast en dus ging daar de faam.

Zelfs Johan Cruiff zag er geen voordeel of nadeel meer in en ging weer lekker babbelen met vrouwe Verdonk op de tribune. Die kon ook wel weer een nieuw aanvalsplan gebruiken.

En zo ging de tv weer uit.

Copyright © 2004-2010 barslecht. Alle rechten voorbehouden. Dat en je moeder is kut.